Macarons med chokoladekaramel
17. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
De små franske fristelser macarons smager forrygende – især i denne udgave med chokolade og karamel. De er ikke så svære at lave, som man skulle tro, så kast dig bare ud i det!
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mandelmel, flormelis og kakaopulver sammen i en skål, og sigt massen. Rør ½ af<br />
æggehvider i blandingen. Varm vand og sukker op til 117° i en lille gryde.
Pisk de resterende æggehvider stive i en skål, og hæld den 117° varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, indtil marengsen er sej og afkølet.
Vend forsigtigt marengsen i mandelmelblandingen, og fyld massen i en sprøjtepose med rund tyl (1 cm i diameter).
Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile i ca. 30 minutter. Bag bundene i ca. 12 minutter i en 150° varm ovn, og lad dem køle helt af.
Bring forsigtigt fløden til kogepunktet i en gryde. Sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under<br />
konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
Hak chokoladen fint, og fyld den i en skål. Hæld den varme karamel over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og får en blank overflade. Sæt ganachen på køl i et par timer, og fyld den i en sprøjtepose med rund tyl (1 cm i diameter).
Sprøjt chokoladekaramel ud på halvdelen af bundene, og top med de resterende bunde. Sigt kakaopulver ud over de færdige macarons. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk