Langtidshævede fødselsdagsboller bagt i springform

Bollerne bliver dejligt lette og ser så fine ud, når de hænger sammen som et brydebrød.

Bemærk: Hævetid: I alt 9 timer eller natten over.

Ingredienser

Udstyr

to springforme, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Varm mælken op i en lille gryde, til den er lunken. Hæld mælken over i en skål, og smuldr gæren i.
Tilsæt salt, sukker, kardemomme, hele æg og æggeblommer. Rør det godt sammen med et piskeris eller en røremaskine.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen, til den er smidig og blank.
Sæt dejen i køleskabet med husholdningsfilm over i 8 timer (eller natten over).
Beklæd bunden af springformene med bagepapir ved at klippe bagepapiret til i den rette størrelse og lægge det i bunden af formene. Brug en af formene som skabelon, og tegn omridset på bagepapiret, inden du klipper.
Smør springformenes indvendige kanter med lidt smør. Form dejen til små boller, og læg halvdelen af bollerne i hver springform.
Pisk ægget til pensling let sammen med en gaffel, og pensl bollerne med æg. Lad bollerne efterhæve 1 time ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 220°. Stil springformenene i ovnen, og bag bollerne i 10-12 minutter, til de er gyldne.
Lad bollerne, som nu hænger sammen, afkøle i fomen.

Tip!

Brug bollerne som et mere mættende alternativ til en kagemand. Sæt bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir i form som en dreng eller pige – dvs. med hoved, krop, ben og arme. Pynt de færdigbagte boller med glasur, slik og krymmel, præcis som du ville pynte en kagemand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth