Bagt laks med gremolatacrumble
30. marts 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Laksefileterne får en sprød top, når gremolataen bages med, og den giver en frisk og god smag af citron, persille og parmesan.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Steg dem i 15 minutter i smør på en pande, mens du ofte vender dem rundt. Krydr med salt og peber, og hæld kartoflerne i et ovnfast fad.
Tænd ovnen på 210°.
Hak citronskal, persille og parmesan til en mellemfin gremolata.
Smelt smørret. Læg laksefileterne i et andet ovnfast fad. Fordel gremolataen over laksen, krydr med salt og peber, og dryp med smeltet smør.
Bag laksen og kartoflerne i ovnen i ca. 12 minutter.
Halvér citronerne, og steg dem på en tør pande på skærefladen, til de er gyldne og karamelliserede.
Servér laksen sammen med de stegte kartofler, og pynt med en halv citron til at dryppe med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk