Bagte jordbærdonuts med flødeostglasur
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse bagte jordbærdonuts er fuldstændig uimodståelige. Jordbær, flødeost og donut i én og samme mundfuld – dét er lækkert!
Ingredienser
Udstyr
en donutform med seks huller, 8 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 215°, og smør donutformen med lidt olie.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i melblandingen sammen med mælk og æg. Rens jordbærrene, hak dem fint, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose eller en frysepose, klip et hul i spidsen af posen, og sprøjt dejen ned i hullerne i formen, til de er halvt fyldte.
Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og netop gennembagte. Tag dem ud af formen, og lad dem køle let af på en rist.
Rør flødeost, flormelis og spiseligt bærstøv sammen i en skål. Smag glasuren til med citronsaft.
Dekorér de friskbagte donuts med flødeostglasur, og drys evt. med tørrede kornblomster. Servér på et fad sammen med friske jordbær.
Tip!
Donutformen kan købes i netbutikker og i velassorterede isenkramforretninger som fx Specialkøbmanden eller Kunst og Køkkentøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Ægte amerikansk opskrift på donuts!