Bagte jordbærdonuts med flødeostglasur

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Disse bagte jordbærdonuts er fuldstændig uimodståelige. Jordbær, flødeost og donut i én og samme mundfuld – dét er lækkert!

Ingredienser

Udstyr

en donutform med seks huller, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 215°, og smør donutformen med lidt olie.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i melblandingen sammen med mælk og æg. Rens jordbærrene, hak dem fint, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose eller en frysepose, klip et hul i spidsen af posen, og sprøjt dejen ned i hullerne i formen, til de er halvt fyldte.
Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og netop gennembagte. Tag dem ud af formen, og lad dem køle let af på en rist.
Rør flødeost, flormelis og spiseligt bærstøv sammen i en skål. Smag glasuren til med citronsaft.
Dekorér de friskbagte donuts med flødeostglasur, og drys evt. med tørrede kornblomster. Servér på et fad sammen med friske jordbær.

Tip!

Donutformen kan købes i netbutikker og i velassorterede isenkramforretninger som fx Specialkøbmanden eller Kunst og Køkkentøj.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar