Bagt laks med quinoasalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Spis ugens fisk sammen med en let syrlig salat med quinoa, spinat og avocado, der strutter af sundhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileterne i et ovnfast fad, og dryp med grapesaft.
Hak dilden, og drys den over laksefileterne. Krydr med salt og peber, og bag fileterne i ovnen i 10-12 minutter.
Skyl quinoa grundigt i koldt vand i en sigte, og kog den i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra.
Pres saften af limefrugten. Vend quinoa sammen med limesaft og olie i en skål.
Skær skrællen af grapefrugten, skær frugtkødet i fileter uden hinderne, og vend dem i quinoaen.
Skyl og tør spinaten. Halvér avocadoerne, og skær avocadokødet i tynde skiver. Vend spinat og avocado sammen med quinoaen.
Anret laks og quinoasalat på tallerkener, og drys laksen med hakket dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk