Lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki

Denne ret går alle tider på året, til folk i alle aldre og på alle tider af døgnet – næsten da. I hvert fald til aftensmad og frokost dagen efter.

Bemærk: Lammefarsen skal trække i 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern, eller hak det fint. Skyl timian og persille, og hak det fint. Rør løg, hvidløg, timian, persille, æg, rasp, mælk, salt og peber sammen med det hakkede lammekød, og lad farsen trække en halv time.
Form farsen til frikadeller af passende størrelse, og steg dem på panden i olie i 5-6 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og halvér dem. Læg kartoflerne i en bradepande, og vend dem med olie, salt, peber og friskhakket timian. Steg dem i ovnen i 45 minutter.
Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern, eller skær dem i julienne. Vend dem med græsk yoghurt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal, salt og peber, og top med finthakket purløg.

Tip!

Du kan nemt skrue ned for hvidløgsmængden i frikadellerne, for det er garanteret, at det kan lugtes dagen efter. Men det er altså også det, der gør dem rigtig gode, så tænk dig om en ekstra gang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth