Stegte sild med dildstuvede kartofler
20. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skønne stegte sild, der opbevares i eddikelage, så de holder sig ca. 1 uge i køleskabet. Servér dem fx med dildstuvede kartofler eller på en skive rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl sildefileterne, klip finnerne af dem, og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs, og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle.
Rør sennep og akaciehonning sammen, og smør det i et tyndt lag på kødsiden af sildefileterne. Krydr med salt, peber og knuste nelliker. Fold sildene sammen, så halen bliver lagt mod hovedet. Vend dem i rugmel.
Steg sildefileterne i smør og olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Læg de stegte sild i et dybt fad.
Bring eddike, vand og sukker i kog i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er helt smeltet. Pil og skær skalotteløg i tynde både. Bland løg og hele nelliker i eddikelagen, og tag gryden fra varmen. Hæld den varme lage over sildene, og stil fadet på køl, mens du laver de dildstuvede kartofler.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Pres saften af citronen.
Kog fløde og citronsaft sammen i en gryde, til fløden tykner. Krydr godt med salt og peber. Hak dild fint. Tag gryden fra varmen, og rør dild i. Vend de kogte kartofler i til sidst.
Anret sildene med lidt af eddikelagen og løgene fra lagen, og servér med lune dildstuvede kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på stegte sild