Stegt makrel med kartofler
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvad enten der er tale om frokost eller aftensmad, kan du altid spise stegt makrel med møre kartofler toppet med surt og sødt.
Bemærk
Trækketid, stikkelsbær: 1-2 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl stikkelsbærrene, og hæld dem i et skoldet glas. Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde, og hæld den kogende lage over bærrene.
Luk glasset til, og lad bærrene stå 1-2 døgn.
Skrub kartoflerne, og læg dem i en gryde. Skyl dild, og skær stilkene fra (gem toppene til pynt). Læg stilkene ned til kartoflerne, hæld vand og lidt salt på, og kog kartoflerne, til de er møre.
Skyl hjertesalater, og skær dem over på langs. Steg dem i lidt olie på en pande i ca. 1 minut, til de har taget lidt farve.
Filetér makrellerne. Steg dem i lidt smør på en pande i ca. 3 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i 1 minut på kødsiden.
Smelt resten af smørret på panden, til det er brunet. Anret makrelfileterne på tallerkener sammen med kogte kartofler, stegt hjertesalat, brunet smør og dild. Servér de syltede stikkelsbær til.
Tip!
Fileteringen kan klares med en skarp kniv – eller med hjælp fra din fiskehandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk