Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Hvis du tænker, at linser er kedelig vegetarmad, kan du godt tro om igen. Denne saftige og velsmagende linsesalat vil omvende enhver skeptiker!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rødbeder, og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend de revne rødbeder i yoghurten, og smag til med honning, peberrod, salt og peber. Lad tzatzikien trække på køl, mens resten af måltidet tilberedes.
Skyl linserne, og lad dem dryppe godt af i en sigte. Rør sennep, honning, balsamico og olie sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med linserne.
Pil rødløget, skyl æblet, og skær begge dele i små tern. Skyl og hak persille. Hak valnødder fint. Bland linser, æble, rødløg, valnødder og persille, og smag til med salt.
Form kødet til hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. Servér med linsesalat og rødbedetzatziki.
Tip!
Den lyserøde rødbedeslaw kan serveres til andet end hakkebøffer. Prøv den fx til stegt kylling, laks eller lune frikadeller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk