Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme
24. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Her får du en skøn opskrift på kød og kartofler serveret på en ny og raffineret måde: nemlig som en lækker bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver med skræl, og læg dem på bagepladen.
Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Bag dem sprøde i ovnen i 25-30 minutter.
Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden, og lad dem trække på en tallerken, mens resten tilberedes.
Skyl salaterne, og rens radiserne. Læg salatbladene på et stort fad. Skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem på salaten.
Drys med friskbælgede ærter. Skær bøfferne i tynde skiver, og læg dem oven på salaten. Top med friskhøvlet parmesan.
Hæld fløden i en skål. Pres saften af citronen, og hæld det i fløden. Tilsæt honning, og rør rundt. Tilsæt friskrevet peberrod.
Lad det trække i 15 minutter, og smag på peberrodscremen – måske skal der lidt mere peberrod i. Krydr med salt og peber.
Dryp peberrodscremen over kødet, og servér resten som tilbehør sammen med kartoflerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk