Laks med tagliatelle og cremet aspargessauce

Servér stegte laksefileter med tagliatelle og en cremet aspargessauce til aftensmad, så bliver alle glade.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg laksefileterne i olie på en pande, først med skindsiden nedad i 6-7 minutter, og så 1 minut på modsatte side, til laksefileterne er akkurat gennemstegt. Krydr dem med salt og peber.
Bræk den nederste træede ende af de grønne asparges, og skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller – skræl fra under hovedet og ned mod bunden. Skær både de grønne og de hvide asparges i mindre stykker. Rens porren, og skær den i tynde skiver.
Steg asparges og porre i olie i en dyb pande i 2-3 minutter. Tilsæt fløde og fintrevet citronskal, og lad det småkoge, til saucen tykner en smule. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i en sigte. Hæld den afdryppede pasta i panden med aspargessaucen. Vend det hele godt rundt i et par minutter, til saucen lægger sig omkring pastaen.
Anret pasta med aspargessauce i dybe tallerkener med et stykke laks, og drys med ekstra friskkværnet peber og revet citronskal.

Tip!

Brug kokosmælk og nudler i stedet for fløde og pasta – så får retten et asiatisk præg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft