Bagt laks med mynte-agurke-creme og bønnesalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Den smagfulde mynte-agurke-creme med rødder i det indiske køkken giver den bagte laks en mild og kølende smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Skyl agurken, og riv den groft. Hak myntebladene fint. Rør yoghurt sammen med agurk og mynte, og smag til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 20 minutter, til de er møre.
Læg laksebøfferne i et ovnfad beklædt med bagepapir. Læg en skefuld mynte-agurke-creme oven på hver laksebøf, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter, til de er netop gennemstegte.
Bring en gryde med saltet vand i kog. Skyl bønnerne, og nip enderne af. Læg bønnerne i det kogende vand, og lad dem koge i 1 minut.
Pil skalotteløgene, og snit dem meget fint. Rens chilien, og fjern kernerne. Svits løg og chili let i olie på en pande.
Vend de kogte bønner med løg og chili på panden, og træk panden væk fra varmen. Smag til med salt og peber, og servér til laksen sammen med kartoflerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk