Laks med pistacienødder og cremet spidskålssalat

1. oktober 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Laks med pistacieknas, spidskålssalat og asparges er en lækker og nem ret. Køb gerne en laksefilet i et helt stykke. Det ser flot og mere eksklusivt ud ved serveringen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, dryp den med olie, og krydr den med salt og peber.
Hak pistacienødder groft. Skyl og hak persille. Riv citronskallen fint. Bland pistacienødder, persille og citronskal, og drys det over laksen.
Steg laksen i ovnen i ca. 20 minutter – den er færdigstegt, når kødet deler sig i fine flager.
Hæld de frosne edamamebønner i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 5 minutter, og sigt så vandet fra. Skyl og snit spidskål fint. Bland spidskål og edamamebønner.
Pres saften af citronen. Rør hytteost, honning, citronsaft og finthakket dild sammen, og smag til med salt og peber. Vend hytteostdressingen rundt i salaten.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Læg aspargesene i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 5 minutter, og hæld herefter vandet fra.
Servér den ovnstegte laksefilet sammen med spidskålssalat og blancherede asparges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar