Laks i cremet mascarponesauce med fennikel
25. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lad laksen svømme i en skøn flødesauce med porre, citron og fennikel, og servér med frisk pasta. Dét er helt sikkert en ny familiefavorit!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens porrer og fennikel, og skær begge dele i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
Steg porrer og fennikel i smør på en pande i 2-3 minutter. Tilsæt mascarpone, mælk og bouillon, og bring saucen langsomt i kog. Skru ned til lav varme, og lad den småkoge i 2-3 minutter.
Riv citronskallen fint, og pres saften. Hak dilden, og vend halvdelen i saucen. Smag saucen til med citronskal, citronsaft, salt og peber, og hæld den i et smurt ovnfad.
Skær laksefileterne i store tern, og læg dem i saucen. Krydr dem med salt og peber, sæt fadet i ovnen, og bag retten i ca. 20 minutter, til laksen er gennemtilberedt.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp. Tag fadet ud af ovnen, og drys med resten af den hakkede dild. Servér med friskkogt pasta og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk