Tagliatelle med lammeragout
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tagliatelle med lammeragout er en lækker og smagsintens ret, der vil imponere på middagsbordet. Den lange simretid giver saucen en ekstra kraftig og dyb smag.
Bemærk
Ovntid: 25 minutter. Simretid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Læg lammeculotten i et ovnfad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg kødet i ovnen i 25 minutter. Skær kødet i tern.
Pil og hak skalotteløg i små tern. Skær bacon i tern. Svits løget i olie i en tykbundet gryde, til det bliver klart. Tilsæt bacon, lammekød og five spice. Steg i 4-5 minutter.
Skræl gulerødder og selleri, og skær dem i mindre stykker. Vend grøntsagerne i gryden sammen med laurbærblad, rosmarin, hakket hvidløg og tomatpuré.
Steg i 4-5 minutter, og tilsæt rødvin og balsamico. Kog ind i 5 minutter, og tilsæt så mælk.
Lad ragouten simre under låg i 1 time. Smag til med salt og peber.
Kog tagliatelle efter pakkens anvisning. Afdryp, og anret pastaen med lammeragout og masser af friskhøvlet parmesan.
Tip!
Five spice er et asiatisk blandingskrydderi, som kan købes i specialbutikker. Det består typisk af fennikelfrø, anis, nelliker, kanel og korianderfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk