Kyllingespyd med figner og spidskålssalat

Disse spyd er perfekte til havegrillen, men du kan også klare dig med en grillpande i køkkenet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil rødløgene, og skær dem i kvarte. Sæt skiftevis kylling, løg og figner på grillspyd. Pensl spyddene med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Steg spyddene på en varm havegrill (eller på en grillpande) i 6-8 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær resten af spidskålen ud i både i store, sammenhængende stykker. Blanchér kålstykkerne i det kogende vand i 3-4 minutter.
Lad edamamebønnerne koge med det sidste minut. Hæld vandet fra gryden, og servér de blancherede grøntsager til kyllingespyddene.
Pres saften af limefrugten. Dryp limesaft og sesamolie udover. Servér evt. friske figner skåret i halve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck