Spidskålssalat med sennepsdressing
1. juli 2022
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En super god og mættende spidskålssalat med sort quinoa og sennepsdressing. Salaten egner sig godt til f.eks. kylling og vil pynte flot på bordet med sine grønne nuancer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber.
Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og lad det køle lidt af.
Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål.
Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder.
Vend quinoa i salaten.
Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft.
Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du den bedste spidskålssalat
Spidskål er genialt i salater, fordi den er knapt så skarp i smagen som andre kåltyper, men den fylder og mætter mere end grøn salat. Her i opskriften er kålen kombineret med quinoa, forårsløg, avocado, saltede mandler og en lækker sennepsdressing.
Salaten i sin grundform er rigtig god som tilbehør til alt slags kød. Du kan også skifte grøntsagerne ud med andre elementer eller tilføje flere, hvis du vil variere den fra gang til gang. Brug f.eks. også:
- Æbler
- Selleri
- Revet gulerod
- Granatæblekerner
- Sugarsnaps
- Agurk
- Edamamebønner
- Blomkål
- Broccoli
- Ananas
- Mango
- Friskbælgede ærter
- Rødløg, evt. syltede
- Andre nødder
Se også: Opskrift på salte mandler