Spidskålssalat med rabarber

4. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

De råsyltede rabarber giver et saftigt og lidt sødt modspil til den forårsfriske salat. Servér den med et lækkert surdejsbrød til frokost eller som tilbehør til fisk eller kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål sammen, drys med sukker, og lad det trække i 20 minutter. Rør rundt et par gange undervejs, så sukkeret smelter, og rabarberne begynder at trække saft.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og kassér dem.
Skær aspargesene i tynde skiver. Riv citronskallen fint. Skyl og pluk krydderurterne.
Vend spidskål med asparges, citronskal, citronsaft, krydderurter, olie, salt og peber i en skål.
Anret spidskålssalaten på et stort fad. Top med teskefulde af rygeost, og fordel råsyltede rabarber og krydderurter ovenpå.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar