Spidskålssalat med rabarber
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
De råsyltede rabarber giver et saftigt og lidt sødt modspil til den forårsfriske salat. Servér den med et lækkert surdejsbrød til frokost eller som tilbehør til fisk eller kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål sammen, drys med sukker, og lad det trække i 20 minutter. Rør rundt et par gange undervejs, så sukkeret smelter, og rabarberne begynder at trække saft.
Skyl spidskålen, og snit den fint. Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og kassér dem.
Skær aspargesene i tynde skiver. Riv citronskallen fint. Skyl og pluk krydderurterne.
Vend spidskål med asparges, citronskal, citronsaft, krydderurter, olie, salt og peber i en skål.
Anret spidskålssalaten på et stort fad. Top med teskefulde af rygeost, og fordel råsyltede rabarber og krydderurter ovenpå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk