Asiatiske kyllingespyd
8. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De lækre spyd er marineret i asiatiske ingredienser, som giver masser af god smag til kødet. Servér f.eks. spyddene med kogte ris, lynstegt broccoli og sataysauce.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i store tern, og læg dem i en skål.
Skær top og bund af citrongræsstilkene, og pil de yderste tørre blade af. Mas den inderste bløde stængel for at frigive smag og duft. Hak citrongræs fint. Riv ingefær. Pres hvidløg.
Rør kokosmælk, olie, fiskesauce, karry, citrongræs, ingefær og hvidløg sammen til en marinade. Vend marinaden sammen med kyllingen, og lad det marinere på køl i mindst 1 time, men gerne op til 12 timer.
Tænd ovnen på 250°. Sæt det marinerede kyllingekød på spyd, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk