Kyllingespyd med appelsinmarinade

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Appelsinmarinaden giver masser af smag til kyllingespyddene. Servér med krydrede ris, og du har en ret med lækker, orientalsk smag.

Ingredienser

Udstyr

8 træspyd

Sådan gør du

Skær kyllingefilet i grove stykker.
Riv skallen og pres limefrugten. Pres saften af appelsinen og knus hvidløget. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen. Hæld halvdelen af marinaden i en skål, vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad det stå og trække i 15 minutter.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Opvarm en pande med solsikkeolie, og steg gurkemeje og de kogte ris i olien, til de er sprøde.
Skræl gulerødderne, og høvl dem i aflange strimler med en tyndskræller. Vend gulerødderne sammen med resten af marinaden, og drys med kørvel.
Opvarm en grillpande, så den er godt varm. Sæt kyllingestykkerne på spyd, og grill dem i 5-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Servér med gulerodssalat og krydrede ris.

Tip!

Spyddene kan laves med svinemørbrad i stedet for kylling.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar