Kyllingespyd med agurkesalat og peanutsauce

Disse kyllingespyd er både hurtige at lave og fyldt med smag. Marineret i en lækker og cremet peanutsauce får du et let aftenmåltid, som nemt kan spises med ris til eller til en god asiatisk salat.

Ingredienser

Udstyr

træspyd

Sådan gør du

Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og sæt dem på spyd (træspyd lægges i blød først). Pensl med olie, og krydr med salt og peber.
Steg dem i 2-3 minutter på hver side på en grill eller (grill)pande.
Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak chili fint. Pres saften af limefrugten.
Varm peanutbutter, kokosmælk, hvidløg og chili op i en gryde, og lad det simre svagt i 3-4 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i skiver. Riv skallen, og pres saften af citronen. Vend agurk med citronsaft, -skal, sesamolie og sesamfrø, og smag til med salt og peber.
Anret kyllingespyddene med peanutsauce og agurkesalat. Pynt med koriander.

Tip!

Der er forskel på konsistensen på peanutbutter, så saucen skal måske fortyndes med en smule mere kokosmælk eller vand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth