Bananis med peanutsauce og syltet limeskal
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Hjemmelavet bananis med peanutsauce og syltet limeskal, der er super nem at lave.
Bemærk
Bananerne skal fryses ned dagen før, så de er frosne, når isen skal laves. Frysetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bananerne i skiver, læg dem i en frysepose, og læg dem i fryseren – gør det fx dagen før. Kom kokosmælk, sukker og limesaft i en blender, og tilsæt de frosne bananer lidt ad gangen, mens du blender.
Blend, til isen er blød og cremet. Kom isen i en beholder, og stil den i fryseren i mindst 1 time.
Skær skallen af limefrugterne med en skrællekniv, og skær skallen i tynde strimler. Kog rørsukker og vand op i en gryde, og lad limeskallerne koge med ved svag varme i 15 minutter, til de er næsten gennemsigtige.
Tag skallerne op af sukkerlagen, og bred dem ud på et stykke bagepapir. Gem sukkerlagen til peanutsaucen.
Rør sukkerlagen fra limeskallerne sammen med peanutbutter.
Spæd til med vand, og varm saucen godt igennem, til den er lige under kogepunktet. Hæld saucen i en skål, og lad den køle af.
Anret kugler af bananisen i portionsskåle. Dryp med afkølet peanutsauce, og drys med syltede limeskaller og evt. kokosflager.
Tip!
Desserten er hurtig og nem at lave, hvis du bare husker at lægge bananerne i fryseren i god tid inden, fx dagen før.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk