Grillede kyllingespyd med agurkesalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Saftig kylling på spyd med sursød agurkesalat – det er en ret, der byder på et skønt virvar af forskellige strukturer og smage.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter pakkens anvisning.
Skær top og bund af citrongræsset. Fjern det yderste lag, og hak resten fint. Rør soja og fiskesauce sammen med olie, citrongræs og finthakket hvidløg.
Læg brystfileterne i en frysepose sammen med sojamarinaden og kaffirlimeblade. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
Sæt herefter kødet på træspyd, og steg spyddene på en grill i 5-6 minutter på hver side.
Skyl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i tynde skiver. Skær rødløg i fine både, og bland dem med agurkerne i en skål.
Pres saften af limefrugterne. Rør risvineddike, fiskesauce, limesaft og sukker sammen til en dressing, og hæld den over agurk og rødløg. Drys med hakkede peanuts og koriander.
Servér kyllingespyddene med agurkesalat og kogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk