Kyllingenuggets med fritter og ovnbagte grøntsager

De fleste børn elsker nuggets og fritter – og når du selv laver dem af gode råvarer, bliver det også de voksnes livret.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær hver kyllingefilet i 6 stykker. Pres saften af citronen. Vend kyllingestykkerne med citronsaft, paprika og salt i en skål, og lad dem trække i mindst 20 minutter i køleskabet.
Skrub kartoflerne, skær dem i tykke stave, og vend dem med olie. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°, til de er møre og sprøde. Krydr med salt.
Pil løgene, og skræl gulerødderne. Skær løg i både, gulerødder i tykke skiver og broccoli i store buketter.
Vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagerne i ca. 30 minutter ved 200°, til de er møre. Krydr med salt.
Rør tomatpuré sammen med brun farin, eddike og paprika.
Pil hvidløgene, og pres dem. Rør cremefraiche sammen med de pressede hvidløg. Smag til med salt og peber.
Hak timian groft, og vend den med raspen. Vend kyllingestykkerne i sammenpisket æg og derpå i raspen.
Varm halvdelen af olien op på en stor pande, og steg kyllingestykkerne gyldne på den ene side. Vend dem om, hæld resten af olien på panden, og steg kyllingestykkerne færdig.
Skyl og tør salaten. Servér nuggets med fritter, grøntsager, salat og de 2 slags dip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek