Ovnbagt fisk med basilikumrasp og grøntsager
27. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Alt i ét ovnfad er nemt og bekvemt og giver et minimum af opvask. Helt perfekt på travle hverdage.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler.
Vend kartofler og peberfrugter med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i 35 minutter.
Blend pankorasp, parmesan og basilikum i en minihakker eller foodprocessor til en grov rasp. Krydr med salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker, og fordel dem oven på grøntsagerne i fadet. Smør sennep på toppen af fiskestykkerne, drys med basilikumrasp, og dryp med lidt olie.
Sæt ovnfadet tilbage i ovnen, og bag retten i 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
Riv citronskallen fint, og drys den over retten sammen med friske basilikumblade. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk