Ovnbagt fisk med basilikumrasp og grøntsager
Alt i ét ovnfad er nemt og bekvemt og giver et minimum af opvask. Helt perfekt på travle hverdage.

0-30 min.
(5)
27. maj 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Ovnbagte grøntsager
- kartofler
- 800 g
- røde peberfrugter
- 2
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
Fisk med basilikumrasp
- pankorasp
- 50 g
- parmesan
- 25 g
- frisk basilikum
- 2 håndfulde
- salt og peber
- torskefilet
- 600 g
- dijonsennep
- 2 spsk.
- olivenolie
- 1 spsk.
Til servering
- usprøjtet citroner
- ½
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Ovnbagte grøntsager
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler.
Vend kartofler og peberfrugter med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i 35 minutter.
Fisk med basilikumrasp
Blend pankorasp, parmesan og basilikum i en minihakker eller foodprocessor til en grov rasp. Krydr med salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker, og fordel dem oven på grøntsagerne i fadet. Smør sennep på toppen af fiskestykkerne, drys med basilikumrasp, og dryp med lidt olie.
Sæt ovnfadet tilbage i ovnen, og bag retten i 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
Servering
Riv citronskallen fint, og drys den over retten sammen med friske basilikumblade. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner