Ovnbagt fisk med basilikumrasp og grøntsager

Alt i ét ovnfad er nemt og bekvemt og giver et minimum af opvask. Helt perfekt på travle hverdage.

Ovnbagt fisk med basilikumrasp og grøntsager
0-30 min.

(5)

27. maj 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Ovnbagte grøntsager

kartofler
800 g
røde peberfrugter
2
olivenolie
2 spsk.
salt og peber

Fisk med basilikumrasp

pankorasp
50 g
parmesan
25 g
frisk basilikum
2 håndfulde
salt og peber
torskefilet
600 g
dijonsennep
2 spsk.
olivenolie
1 spsk.

Til servering

usprøjtet citroner
½
frisk basilikum
1 håndfulde

Sådan gør du

Ovnbagte grøntsager

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler.
Vend kartofler og peberfrugter med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i 35 minutter.

Fisk med basilikumrasp

Blend pankorasp, parmesan og basilikum i en minihakker eller foodprocessor til en grov rasp. Krydr med salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker, og fordel dem oven på grøntsagerne i fadet. Smør sennep på toppen af fiskestykkerne, drys med basilikumrasp, og dryp med lidt olie.
Sæt ovnfadet tilbage i ovnen, og bag retten i 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.

Servering

Riv citronskallen fint, og drys den over retten sammen med friske basilikumblade. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'