Kalkunbryst med tomatsauce og ovnbagte grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Tomatsaucen sørger for, at den lyse, magre kalkunsteg bliver dejligt saftig.
Bemærk
Ovntid, kalkunbryst: 65-70 minutter. Ovntid, grøntsager: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær dem i små tern. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamicoeddike, sukker og tabasco.
Hak oregano fint, og rør det i saucen. Krydr med salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 10 minutter.
Tænd ovnen på 180º varmluft. Læg kalkunbrystet i en bradepande, krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
Steg kalkunbrystet i ovnen i 30 minutter. Hæld herefter tomatsaucen over kalkunbrystet, og lad det stege videre i 35-40 minutter.
Skræl kartofler og gulerødder. Skyl squashen, og rens majroerne. Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og læg dem i et ovnfad. Krydr med oregano, salt og peber, og dryp med olivenolie.
Bag grøntsagerne i ovnen i 30 minutter.
Skær kalkunbrystet i skiver, og servér med grøntsager og tomatsauce til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk