Ovnbagte forårsruller med grøntsager
18. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Giv kinagrillen kamp til stregen med lækre, hjemmelavede forårsruller. For at gøre det ekstra nemt, bages de her i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv løg og gulerødder groft, og snit hvidkål tyndt.
Opvarm karrypasta og olie i en gryde. Lad det riste i et par minutter, og steg grøntsagerne i blandingen 4-5 minutter ved høj varme.
Drys sukker over, og steg videre i 1 minut.
Lad fyldet afkøle let, og smag til med sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på 185° varmluft.
Skær hver plade fillodej ud i 2 rektangler, og pensl dejen med olivenolie. Læg 2-3 spsk. fyld i den ene af hver firkant, og rul dejen hen over fyldet. Fold enderne ind, når rullen er ca. midtvejs. Læg forårsrullerne på en bageplade med sammenlukningerne nedad, efterhånden som de bliver færdige.
Pensl rullerne med olie lige inden bagning, og bag forårsrullerne lysebrune i ca. 15 minutter.
Servér de lune ruller med chilisauce og soja, og spis en blandet grøn salat til.
Tip!
Du kan også fritere forårsrullerne i f.eks. solsikkeolie i en gryde. Så bliver de endnu mere sprøde og knasende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk