Friterede rejer og grøntsager
24. april 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Friturestegte rejer og grøntsager, som vendes i en iskold dej og frituresteges, stammer fra Japan. Metoden kaldes tempura, og i opskriften her har den sprøde dej fået et drys chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, bagepulver og chilipulver. Bland vand og isterninger i, og rør, til isen er smeltet og konsistensen ensartet.
Fjern den sorte tarm fra tigerrejerne, hvis ikke det allerede er gjort. Kassér den nederste del af aspargesene. Halver asparges på midten, skær peberfrugter i bjælker og del blomkål i mindre buketter.
Opvarm olie i en gryde, til det syder omkring en træpind. Vend grøntsagerne i dejen, og læg dem forsigtigt i den varme olie ad et par omgange. Steg dem sprøde i nogle minutter. Læg dem på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir, efterhånden som de bliver færdige.
Vend rejer i dejen (hold fast i halen, og dyp resten af rejen),og steg dem i olien i ca. 5 minutter. Læg dem på et stykke køkkenrulle.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Anret de friterede rejer og grøntsager ovenpå. Drys hakkede cashewnødder, fintsnittet chili og frisk koriander over. Dryp med lidt sød chilisauce, og servér det desuden som dyppelse ved siden af.
Tip!
Har du mere lyst til at friturestege små stykker af f.eks. kylling, tofu eller andre grøntsager? Så gør du bare det!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk