Kartoffelrosetter med citron-peberrods-creme

Servér rosetterne som tilbehør til grillet kød sammen med en skål grøn salat.

Bemærk: Hvis du vil spare lidt penge, kan du bruge almindelige spisekartofler til rosetterne – de har en lavere kilopris.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Smelt smørret, og vend kartoflerne med smørret. Ryst dem, så overskydende smør drypper af.
Arrangér kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir i 6-8 blomsterlignende cirkler.
Krydr rosetterne med salt og peber, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne i kanten.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Pisk cremefraiche sammen med peberrod, citronsaft og fintrevet citronskal til en luftig creme med en elpisker.
Krydr med salt, peber og evt. mere peberrod.
Anret rosetterne med citroncreme. Pynt med purløg, strimler af citronskal og evt. skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft