Cremet perlebyg med flødeost, persille og citron
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Perlebyg har lidt mere bid end ris og bulgur og mætter på en dejlig let måde. Her er tilbehøret vendt med flødeost, persille og citronskal, der giver et cremet og smagfuldt resultat.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlebyggen i en gryde med rigeligt, letsaltet vand i ca. 20 minutter, til kernerne er møre.
Hæld vandet fra – der må gerne være en lille smule vand tilbage i bunden af gryden.
Vend flødeost i små klumper i perlebyggen, tilsæt hakket persille, og rør, til osten er smeltet.
Riv citronskallen fint. Smag til med citronskal, salt og peber, og server straks som tilbehør til al slags stegt kød, fjerkræ og fisk.
Tip!
I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, perlerug eller hele rug- eller hvedekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk