Kartoffelsalat med stenbiderrogn og peberrod
30. april 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Stenbiderrogn kaldes også nordens kaviar, og hvad er mere nordisk end en god kartoffelsalat? Krydr salaten med lidt peberrod, så smagsløgene rigtigt bliver vækket.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kartoflerne i koldt vand, og kog dem i en lille gryde med letsaltet vand.
Kog kartoflerne i 12-14 minutter, og lad dem trække færdig i det varme kogevand.
Pil kartoflerne, mens de stadig er lune, og skær dem i kvarter.
Rør eddike, honning, olie, salt og peber sammen. Riv peberroden, og kom halvdelen af den i dressingen.
Hæld dressingen over de lune kartofler. Pil skalotteløget, og skær det i helt tynde skiver.
Fordel kartoflerne i serveringsskåle, læg en god skefuld stenbiderrogn på toppen sammen med løgringe, peberrod og karse. Drys med salt og peber.
Tip!
Servér retten som en forret eller frokostret med lidt ristet rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk