Cannoli med creme
De sprøde italienske kager med cremet fyld må endelig ikke forveksles med pastaretten cannelloni! Udover formen har de nemlig ikke meget tilfælles. Kagerne fyldes med en blød ricottacreme, der smager skønt til de sprøde småkage-rør.
31-60 min.
(7)
October 8, 2021 af Trine HahnemannFoto: Lars Ranek
Ingredienser
stk.
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Cannoli – tips og tricks
Den sicilianske dessert betyder direkte oversat små rør, og det giver jo meget god mening, når man kigger på den. I ental hedder desserten cannolo, men det får du nok ikke brug for, for hvem kan nøjes med en enkelt?
Cannoli er nemme at lave, når først du har lært teknikken. Herunder har vi samlet de bedste tips og tricks til den lækre dessert:
- Dejen skal behandles som en mørdej. Dvs. du ikke må ælte den for meget, for så bliver dejen sej og kedelig.
- Lav evt. en skabelon, du kan skære efter, når du skal lave den klassiske ovale form.
- Har du ikke et metalrør til at forme dejen, kan du bruge skaftet på en kniv, grydeske eller et andet rundt redskab.
- Luk samlingen med lidt vand eller æg.
- Fritureolien skal være ca. 180°. Har du ikke et termometer, kan du stikke en tandstikker i – bruser olien omkring den, er den varm nok.
- Lad endelig cannolierne blive kolde, inden du fylder dem med creme, ellers risikerer du, at kagen optager væden fra cremen og bliver blød.