Cannoli med creme
8. oktober 2021
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
De sprøde italienske kager med cremet fyld må endelig ikke forveksles med pastaretten cannelloni! Udover formen har de nemlig ikke meget tilfælles. Kagerne fyldes med en blød ricottacreme, der smager skønt til de sprøde småkage-rør.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, salt og kanel, og smuldr smørret i. Pisk æggeblommer og marsala sammen. Saml det hele, og ælt til dejen er smidig. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile et køligt sted i 1 time.
Rul dejen meget tyndt ud på et let melet bord. Skær den i ovaler på ca. 8 x 12 cm med en lille spids kniv. Lav eventuelt en skabelon af pap.
Rul dernæst dejstykkerne om et metalrør, og ‘lim’ spidsen fast med lidt vand. Tryk godt sammen. Steg rørene i kogende olie i omkring 1 minut, pas på at olien ikke bliver for varm.
Skub forsigtigt de skrøbelige kagerør af metalrørene, og læg dem på fedtsugende papir, til de er kolde.
Pres ricottaen igennem en finmasket sigte. Riv den syltede appelsinskal fint. Rør ricotta, honning, appelsinskal og appelsinsaft sammen. Stil den tildækket på køl i 1 time.
Hæld cremen i en bagesprøjte med en tylle uden hakker, og fyld forsigtigt de sprøde rør. Drys med flormelis og kanel, før du serverer kagerne, og pynt med tynde strimler af citronskal.
Tip!
Ricottacremen bliver ikke ringere af, at du tilsætter lidt revet chokolade. Du kan købe de egnede metalrør hos f.eks. Kunst og Køkkentøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Cannoli – tips og tricks
Den sicilianske dessert betyder direkte oversat små rør, og det giver jo meget god mening, når man kigger på den. I ental hedder desserten cannolo, men det får du nok ikke brug for, for hvem kan nøjes med en enkelt?
Cannoli er nemme at lave, når først du har lært teknikken. Herunder har vi samlet de bedste tips og tricks til den lækre dessert:
- Dejen skal behandles som en mørdej. Dvs. du ikke må ælte den for meget, for så bliver dejen sej og kedelig.
- Lav evt. en skabelon, du kan skære efter, når du skal lave den klassiske ovale form.
- Har du ikke et metalrør til at forme dejen, kan du bruge skaftet på en kniv, grydeske eller et andet rundt redskab.
- Luk samlingen med lidt vand eller æg.
- Fritureolien skal være ca. 180°. Har du ikke et termometer, kan du stikke en tandstikker i – bruser olien omkring den, er den varm nok.
- Lad endelig cannolierne blive kolde, inden du fylder dem med creme, ellers risikerer du, at kagen optager væden fra cremen og bliver blød.