Kylling i fløde med peberrod
17. marts 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Det meste smager himmelsk, når det nedsænkes i en velsmagende flødesauce. Det gælder absolut også kyllingen her. Servér retten, så snart de første små danske kartofler er i sæson.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne i 7-8 minutter i letsaltet vand. Sluk for varmen, og lad dem trække, til de er møre.
Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en pande med olie, ca. 1-2 minutter, til skindet er sprødt. Vend, og steg 30 sekunder på kødsiden.
Bring hønsebouillon og fløde i kog i en gryde, og reducér til det halve. Smag saucen til med fintrevet skal og saft fra citron, sukker, salt og friskkværnet peber og peberrod. Pas på, at saucen ikke koger, efter at peberroden er tilsat. Tænd ovnen på 180°.
Skyl og skær savojkål i grove stykker, læg dem i et ildfast fad, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg kyllingebrysterne ovenpå, og steg det hele i ovnen i 12-14 minutter. Lad kødet hvile et par minutter, inden det skæres ud.
Anret savojkål, kogte kartofler og kyllingebryst på tallerkener med rigeligt sauce, og pynt med kørvel og friskrevet peberrod.
Tip!
Pas på, at saucen ikke koger, efter at peberroden er tilsat. Det kan give peberroden en bitter smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk