Berlinere med vanilje-citron-creme

Dejen skal koldhæves, og dagen efter skal den frituresteges og fyldes med creme. Belønningen er lune berlinere, fedtede fingre og sukker på læben.

Berlinere med vanilje-citron-creme
31-60 min.

(0)

20. oktober 2020 af Cecilia FahlströmFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Hævetid: 2 timer + natten over

Ingredienser

stk.

Vanilje-citron-creme

vaniljestænger
1
piskefløde
2½ dl
sødmælk
2½ dl
æggeblommer
4
sukker
100 g
majsstivelse (Maizena)
45 g
usprøjtet citroner
1

Dej

mælk
1,20 dl
tørgær
2 tsk.
hvedemel
420 g
rørsukker
50 g
salt
1 tsk.
æg
3
blødt smør
100 g
smagsneutral olie til dybstegning
1½ liter
sukker til pynt
250 g

Udstyr

  • Sprøjtepose med spids tylle

Sådan gør du

Vanilje-citron-creme

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Varm fløde, mælk, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op til kogepunktet i en gryde under omrøring. Lad det simre.
Pisk æggeblommer og sukker tykt i en skål. Pisk majsstivelse i. Bland en lille smule af den varme flødeblanding i æggemassen, og hæld så hele æggemassen over i flødeblandingen i gryden.
Varm op ved svag varme, til cremen tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl helt. Fjern vaniljestangen, og hæld cremen i en skål. Riv citronskal fint, og vend den i den afkølede creme.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil på køl.

Dej

Varm mælken op, til den er lun, og hæld den i en skål. Rør tørgær ud i mælken, og lad det stå i 5 minutter. Bland mel, sukker og salt i en anden skål. Tilsæt langsomt gærmælken under omrøring.
Tilsæt 1 æg ad gangen. Ælt dejen i 5 minutter, til du har en glat og fast kugle. Tilsæt 1 spsk. smør ad gangen, mens du rører. Fortsæt, til alt er tilsat, og rør videre ved høj hastighed, til dejen bliver elastisk. Dæk skålen med et klæde, og lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Slå dejen ud på et bord, ælt hurtigt luften ud af den, og læg den tlbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle i ca. 1½ cm’s tykkelse. Udstik dejen til cirkler på 7-8 cm i diameter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bagepladen med et klæde, og stil den til hævning ved stuetemperatur i 30 minutter.
Varm olien op til 180° i en gryde. Hæld sukkeret i en dyb tallerken. Læg forsigtigt ca. 3 dejcirkler i den varme olie, lad dem stege i 1 minut, vend dem, og steg videre i 1 minut. Rul de varme berlinere i sukker. Fortsæt, til alle berlinere er kogt.
Fyld cremen i sprøjteposen, tryk et hul i siden af hver af de lune berlinere, og sprøjt creme ind i dem.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'