Kåldolmere med lammekød

En dolmer er fars eller grøntsagsfyld, som er pakket ind i kålblade og stegt eller bagt. Saftige og lige til at sætte tænderne i.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Pil yderbladene af spidskålen, så du har ca. 12 store og pæne blade. Gem den inderste del af kålen til senere. Bring rigeligt vand i kog i en stor gryde, og drys lidt salt i. Kog kålbladene i vandet i ca. 30 sekunder.
Fisk kålbladene op af det kogende vand, og læg dem direkte i en skål med koldt vand.
Snit den inderste del af spidskålen fint. Pluk og hak timian. Steg snittet kål, timian og korianderfrø i halvdelen af smørret i en gryde i 2-3 minutter. Det skal ikke tage farve. Smag til med salt og peber.
Rør hakket lammekød med presset hvidløg, rasp, æg, mælk, salt og peber i en skål. Bland den varme kål i farsen, og rør grundigt.
Tænd ovnen på 170°. Dræn og tør kålbladene. Læg et kålblad på et skærebræt, og placér en skefuld fars i midten. Fold kålbladet sammen om farsen som en konvolut. Luk pakken godt, og bind lidt kødsnor omkring. Læg de 12 kålpakker i et ovnfast fad med lukningerne nedad.
Pres saften af halvdelen af citronerne. Hæld hvidvin og citronsaft i fadet med kåldolmere. Fordel resten af smørret i små klatter oven på kålpakkerne, og krydr med salt og peber.
Bag dolmerne i ovnen i ca. 45 minutter, indtil de er møre og let gyldne.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Tag fadet med kåldolmere ud af ovnen, og tag dolmerne op. Hæld væden fra fadet i en lille gryde. Kog væden op, og smag saucen til med saften fra resten af citronerne, salt og peber. Servér kåldolmerne med kogte ris og den indkogte hvidvinslage. Skær evt. overskydende citron i både, så man selv kan dryppe ekstra saft over.

Tip!

Du kan også lave dolmere med vinblade i stedet for kålblade. Hvis du har vin i drivhuset eller haven, kan du plukke bladene der, og de fås også konserverede.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft