Kåldolmere i tomatsauce

11. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Pak små portioner fars ind i kålblade, og lad dem simre i en skøn tomatsauce i ovnen. Savojkålen kan snildt erstattes af spidskål eller hvidkål.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chorizoen i små stykker, og vend dem sammen med svinekødet i en skål. Pil og riv løg og hvidløg, og hæld det i skålen sammen med rasp, oregano, æg, pinjekerner og parmesan. Smag til med salt og peber, og rør godt sammen. Lad farsen trække 15 minutter på køl.
Skyl kålbladene, og kog dem i en gryde med vand i 1 minut. Læg dem derefter i isvand.
Afdryp kålbladene, og fordel farsen på bladene. Luk evt. til med lidt kødsnor. Steg kåldolmerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en dyb pande (der kan gå i ovnen) i 1 minuts tid. Tilsæt hvidvin og tomatpuré, og lad det simre i 1 minut. Tilsæt tomatpassata og grofthakkede basilikumblade, og lad det simre i 5 minutter.
Læg kåldolmerne i tomatsaucen, og sæt panden i ovnen i 20 minutter.
Servér kåldolmere i tomatsauce med brød og en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar