Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
De fine kåldolmere er fyldt med gode sager: Paprikakrydret kød, svampe og løg.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kalvekødet med æg, salt og paprika.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens svampene, og skær dem i tern. Rist løg, hvidløg og svampe i olie på en varm pande, og krydr med timian, salt og peber.
Bring en stor gryde med vand i kog, og læg spidskålsbladene i det kogende vand i 1 minut (gem vandet i gryden).
Læg kålbladene fladt ud på et bræt, og fordel farsen midt på bladene. Rul dem sammen 1 ad gangen til små dolmere. Bind snor om, så de ikke løsner sig. Kog dolmerne i den varme gryde i ca. 8 minutter.
Kog hvedekerner som anvist på pakken. Snit spidskålsbladet helt fint. Rens og snit forårsløg fint. Drys spidskål og forårsløg over de kogte hvedekerner.
Pres saften af citronen. Dryp med olie og citronsaft, krydr med salt og peber, og servér som tilbehør til dolmerne.
Tip!
I stedet for hakket kalv kan du bruge hakket kalv og flæsk eller hakket oksekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske kåldolmere med hvidkål