Kåldolmere med ris, svampe og tomat

25. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Selvom den klassiske kåldolmerfars er erstattet med et grønt fyld, er der stadig smæk på umamien i de her vegetariske kåldolmere takket være tilføjelsen af svampe, soltørrede tomater og parmesan.

Ingredienser

Sådan gør du

Bræk kålbladene fra hinanden, find 12 store blade, og skyl dem. Kog kålbladene i en stor gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter, til de bliver en smule bløde. Tag dem op af gryden, og dryp af.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Rens og hak champignoner groft. Pil og hak løg og hvidløg. Pluk og hak urterne, og hak de soltørrede tomater groft. Rist pinjekernerne let på en tør pande, og sæt dem til side.
Steg champignoner i olivenolie på en stor pande, til de begynder at tage farve. Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt krydderurter, soltørrede tomater, halvdelen af pinjekernerne og ris, og steg videre i 1-2 minutter. Afkøl fyldet en anelse, og tilsæt dernæst rasp, parmesan og æg. Krydr med salt og peber.
Fordel fyldet i kålbladene, fold dem sammen, og læg dem side om side i en gryde af passende størrelse, så de ligger i spænd. Alternativt kan du binde dem sammen med kødsnor. Hæld bouillon ved, læg låg på gryden, og damp kåldolmerne i 7-8 minutter.
Pynt med resten af pinjekernerne, og servér.

Tip!

Du kan bruge spidskål i stedet for savojkål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar