Moussaka med lammekød og aubergine

21. maj 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Servér den mellemøstlige klassiker med lune pitabrød og eventuelt en græsk salat.

Bemærk
Ovntid: I alt 75 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og sæt dem i et lille ildfast fad, så de står tæt mod hinanden. Sæt fadet i ovnen i 1 time, til auberginerne er helt møre.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet godt. Tilsæt tomatpuré og boullion, og lad lammesaucen simre, mens auberginerne er i ovnen.
Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender.
Flæk auberginerne åbne, så de fylder hele bunden af fadet. Fyld dem med lammesauce, og top med tahinsauce. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er fast og gylden.
Rist pitabrødene sprøde i ovnen, og skær dem i trekanter. Rist også pinjekernerne, og drys dem over retten sammen med bredbladet persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar