Moussaka med lammekød og aubergine
21. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Servér den mellemøstlige klassiker med lune pitabrød og eventuelt en græsk salat.
Bemærk
Ovntid: I alt 75 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og sæt dem i et lille ildfast fad, så de står tæt mod hinanden. Sæt fadet i ovnen i 1 time, til auberginerne er helt møre.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt lammekød og krydderier, og brun kødet godt. Tilsæt tomatpuré og boullion, og lad lammesaucen simre, mens auberginerne er i ovnen.
Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender.
Flæk auberginerne åbne, så de fylder hele bunden af fadet. Fyld dem med lammesauce, og top med tahinsauce. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til overfladen er fast og gylden.
Rist pitabrødene sprøde i ovnen, og skær dem i trekanter. Rist også pinjekernerne, og drys dem over retten sammen med bredbladet persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk