Kåldolmere med spidskål

I disse gode kåldolmere med rød spidskål er det traditionelle kødfyld skiftet ud med en frisk og cremet osteblanding.

Kåldolmere med spidskål
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
røde spidskål
½
usprøjtet limefrugter
1
ricotta
250 g
feta
100 g
salt
peber
parmaskinke
16 skiver
hønsebouillon
5 dl

Sprød salat

røde spidskål
½
limefrugter
1
olivenolie
½ dl
salt
peber
peberfrugter
1
bredbladet persille
1 håndfulde

Til servering

rugbrød
4 skiver

Sådan gør du

Pluk pæne blade af spidskålen – du skal bruge lige så mange blade som skiver parmaskinke.
Skyl dem, og kog dem i 2 minutter i saltet vand i en stor sauterepande. Lad dem dryppe af på et viskestykke.
Tænd ovnen på 180°. Riv skallen af limefrugten. Rør ricotta sammen med feta, limeskal, salt og peber.
Læg 1 stykke skinke på hvert kålblad, og fordel ricottablandingen ovenpå. Fold kålen sammen, og bind kødsnor omkring.
Læg kåldolmerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og hæld bouillon over. Bag dem i ovnen i 15 minutter.

Sprød salat

Snit spidskålen helt fint, og pres saften af limefrugten. Vend spidskål med olie, limesaft, salt og peber.
Rens peberfrugten, og skær den i tern. Bland den i salaten sammen med plukket persille. Servér med ristet rugbrød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'