Kåldolmere med savojkål
12. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Kåldolmere en gammel klassiker, men den holder stadig på middagsbordet. Servér dem evt. med kartoffelmos og en blandet grøn salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sammen med salt, peber og allehånde i en skål. Pil løget, og riv det på et rivejern. Skyl og hak timianbladene fint, og rør timian og løg i farsen.
Tilsæt æg, rasp og mælk, og rør farsen grundigt sammen, til den er blød og lind, og ikke for fast. Lad farsen hvile, mens kålbladene klargøres.
Skyl kålhovedet, bræk bladene fra hinanden, og find 10-12 store blade. Kog kålbladene i en stor gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter, til de bliver en smule bløde. Tag dem op af gryden, og afdryp.
Fordel farsen i kålbladene, og fold dem sammen til små pakker. Vikl evt. kødsnor omkring for at holde dem tæt, eller brug en tandstikker.
Opvarm en dyb pande med smør og olie, og steg kåldolmerne i et par minutter på hver side, så de får lidt farve. Hæld bouillon i bunden af panden, læg låg på, og lad dem simre i ca. 15 minutter, til farsen er gennemstegt. Pynt evt. med ekstra timian ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk