Hjemmelavet julesnaps med citron

Julesnapsen her er sød og let krydret med en forfriskende smag af citron og et strejf af stjerneanis. Lad snapsen trække i mindst 14 dage, og gem den gerne helt til jul (hvis du altså kan).

Hjemmelavet julesnaps med citron
0-30 min.

(6)

November 18, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Bemærk:Trækketid: Mindst 14 dage. Én flaske julesnaps giver ca. 10 små glas.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en flaske med tætsluttende låg

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hjemmelavet julesnaps – nem opskrift

Haps, haps, haps … nu skal vi ha’ JULEsnaps! Vi kommer ikke udenom, at snaps er en kærkommen gæst omkring julefrokostbordet. En gæst, der kan føre humør og stemning helt til tops, men også en gæst, der kan få én til at havne langs toiletkummen før, klokken slår 00 … 

Mange forbinder julesnaps med noget, der ”bare skal drikkes” for fællesskabets skyld, og som noget, der for det meste smager væmmeligt. Men sådan behøver det ikke at være – for har du prøvet at lave hjemmelavet julesnaps? Laver du hjemmelavet julesnaps, kan du helt selv vælge smagen – og dermed også hvor skarp alkoholsmagen skal være. 

Se også: Opskrifter på julefrokostretter

Hvordan laver man julesnaps?

Nok er det nemt at købe snaps i supermarkedet, men det smager ikke nær så godt, som hvis du laver hjemmelavet julesnaps – og heldigvis er det en supernem proces! Den vigtigste huskeregel er blot, at du skal gå i gang med brygningen i god tid. Det dur ikke at lave julesnapsen et par dage før, den skal drikkes, for så kan du godt forvente, at den kommer til at smage sprittet – og kun sprittet. Når du tilsætter smagskomponenter til din julesnaps, skal spritten nemlig have god tid til at trække smagene ud af ingredienserne, og afhængigt af, hvad du kommer i, skal snaps trække i alt fra 1 uge til 12 måneder!

I denne opskrift på hjemmelavet julesnaps kan du dog nøjes med at lade snapsen trække i 1-2 uger, men jo længere den trækker, jo mere træder smagene i kraft. Opskriften er egentlig simpel: Klargør blot ingredienserne, kom dem i en rengjort flaske med låg, tilføj vodkaen (eller klar snaps – f.eks. fra Brøndum),og lad julesnapsen trække. Når der er gået en uge, kan du smage, om julesnapsen skal trække længere tid. Gør det samme efter to uger, og lad den endelig trække længere, hvis du har tid og synes, den trænger til en stærkere smag. 

Trækketid for snaps

  • Snaps med blomster, blade og urter: 1-2 uger
  • Snaps med frugter og bær: 1-3 måneder
  • Snaps med kernefrugter og rødder: 3-12 måneder

Hjemmelavet julesnaps som værtindegave

Glem alt om klassiske værtindegaver såsom fyldte chokolader, blomster og vin. Det er så hyggeligt at medbringe noget personligt, og det vil med garanti glæde modtagerne, at du selv har lagt håndkræfter i at forære dem noget særligt. Så hvorfor ikke overraske dem med hjemmelavet julesnaps, som de kan servere for gæster til julefrokost eller juleaften? 

Kom din hjemmelavet julesnaps i en fin flaske, du kan lukke godt til, og bind en stor rød julesløjfe omkring den – så er der dømt julestemning. Du kan sågar håndskrive en lille ingrediensliste og klistre udenpå julesnapsen og skrive ”Mariannes hemmelige julesnaps”. Så bliver det ikke mere personligt.

Se også: 24 spiselige gaver til juletiden

Forskellige slags julesnaps

Der findes massevis af udgaver af hjemmelavet julesnaps, men for at kunne kalde det en JULEsnaps, skal den naturligvis smage af jul. Se herunder, hvilke andre ingredienser du kan blande i din julesnaps. 

Klassiske julesmage:

  • Kardemomme
  • Appelsin
  • Kanel
  • Stjerneanis
  • Vanilje
  • Kirsebær
  • Gran
  • Mentol
  • Marcipan
  • Nougat
  • Honning

Se opskrift: Julesnaps med appelsin og kanel

Måske du også kan li'