Julesnaps med appelsin og kanel
25. januar 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Lav din egen snaps til julefrokostbordet. Appelsin, vanilje og varme krydderier giver snapsen masser af smag og tager også toppen af skarpheden. Nem og lækker opskrift!
Bemærk
Trækketid: I alt mindst 8-10 dage.
Ingredienser
Udstyr
1 sylteglas med låg
2 flasker med låg
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen. Skyl appelsinen, og skær skallen af i tynde, brede bånd uden at få den hvide, lidt bitre hinde med.
Læg vaniljestang, appelsinskal, kanelstænger, nelliker, stjerneanis og kardemommekapsler i et skoldet sylteglas, og hæld snapsen over.
Luk glasset til, og lad snapsen trække i 2-4 dage.
Si krydderier og appelsinskal fra, når du synes, at snapsen har den rette smag. Hæld snapsen på rene, skoldede flasker med låg.
Snapsen er drikkeklar efter yderligere 6 dage, men har kun godt af at stå endnu længere, gerne i et mørkt skab.
Tip!
Vær ikke bange for at lege med smagen, når du laver snaps. Kaffebønner, lakridsrod eller bolsjer kan også bruges!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk