Sauerkraut – hjemmelavet surkål med citron og mynte

17. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Sauerkraut eller surkål er fermenteret fintsnittet hvidkål, og den hjemmelavede slags er bare bedre! Denne nemme opskrift er med citron og mynte, som giver en ekstrafrisk smag.

Bemærk
Trækketid: 6-8 dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit hvidkål helt fint, og læg det i en skål. Drys salt over, og massér kålen med hænderne, til det bliver mørt og afgiver en masse væde.
Halvér citronerne, og kassér citronkødet. Skær skallen i små tern. Massér citronskallen ind i kålen sammen med finthakket mynte.
Hæld blandingen på skoldede glas, og sørg for, at kålen er dækket af væske.
Læg låget løst over, og lad det trække ved stuetemperatur i 6-8 dage.
Smag løbende, og luk glasset til, når kålen har den ønskede smag. Herefter skal kålen opbevares på køl.

Tip!

En god sauerkraut kræver omtrent en uges tålmodighed. Jo længere tid du lader den trække, jo mere syrlig vil den blive.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar