Sauerkraut – hjemmelavet surkål med citron og mynte
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sauerkraut eller surkål er fermenteret fintsnittet hvidkål, og den hjemmelavede slags er bare bedre! Denne nemme opskrift er med citron og mynte, som giver en ekstrafrisk smag.
Bemærk
Trækketid: 6-8 dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Snit hvidkål helt fint, og læg det i en skål. Drys salt over, og massér kålen med hænderne, til det bliver mørt og afgiver en masse væde.
Halvér citronerne, og kassér citronkødet. Skær skallen i små tern. Massér citronskallen ind i kålen sammen med finthakket mynte.
Hæld blandingen på skoldede glas, og sørg for, at kålen er dækket af væske.
Læg låget løst over, og lad det trække ved stuetemperatur i 6-8 dage.
Smag løbende, og luk glasset til, når kålen har den ønskede smag. Herefter skal kålen opbevares på køl.
Tip!
En god sauerkraut kræver omtrent en uges tålmodighed. Jo længere tid du lader den trække, jo mere syrlig vil den blive.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk