Julens bedste brunede kartofler

Det tager tid, tålmodighed og ægte madkærlighed – men karamellen skal nok hænge fast ved de brunede kartofler!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kartoflerne næsten møre i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem let, og pil dem. Lad herefter kartoflerne blive helt kolde. Det kan sagtens gøres dagen i forvejen.
Drys sukker på en stor pande, og lad det smelte ved middel varme uden at røre i det. Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet, og lad blandingen smelte sammen til en lys karamel.
Overhæld kartoflerne med koldt vand, lige inden de skal brunes, og lad dem dryppe godt af.
Hæld kartoflerne på panden med karamel, og vend dem forsigtigt rundt i karamellen. Lad kartoflerne småstege i 15-20 minutter, til de er flot glaserede. Ryst panden flere gange undervejs, så karamellen fordeler sig jævnt på kartoflerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft