Hvide og brunede kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
De klassiske hvide og brunede kartofler passer perfekt til både julestegen og søndagsskinken. Her får du den skudsikre opskrift!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne, og pil dem (gerne dagen før).
Varm en stor pande op. Drys sukkeret på panden i et jævnt lag, og lad det smelte ved svag varme UDEN at røre i det.
Tilsæt smør, og vip panden rundt, så smørret fordeler sig. Rør derefter sukker og smør sammen til en ensartet masse.
Skyl kartoflerne i en sigte, så de er fugtige. Hæld dem på panden, og lad dem småsimre og suge sukkemassen til sig. Vend dem rundt jævnligt, så de får farve over det hele.
Skræl kartoflerne. Kog dem møre i letsaltet vand i 15-20 minutter.
Tip!
Kartofler, der skal brunes, kan koges og pilles dagen før og gemmes i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på brunede kartofler