Brunede kartofler med valnødder
21. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Brunede kartofler hører sig til på julebordet. Tør du udfordre dine gæster lidt, er det knasende lækkert at komme lidt valnødder i de brunede kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og pil dem.
Drys sukker på en varm pande, og lad det smelte ved svag varme.
Når sukkeret er smeltet og lysebrunt, tilsættes honning og smør.
Tilsæt kartoflerne, evt. ad flere omgange, så de tager farve hele vejen rundt. Rør i kartoflerne med jævne mellemrum i ca. 5 minutter.
Hak valnødderne, og vend dem i kartoflerne. Hold de brunede kartofler lune i ovnen ved ca. 80°.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk