Hasselback-kartofler

2. november 2021 af .

Foto: Shutterstock

Hasselback-kartofler, og ikke hasselbagte kartofler, er når kartofler skæres i skiver uden at skære helt igennem. Kartoflen pensles med olie og drysses med salt, så de bliver sprøde og lækre!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt.
Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Servér kartoflerne drysset med frisk rosmarin og timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du hasselback kartofler

Mange forveksler hasselback kartofler med hasselbagte kartofler, men det er en sproglig misforståelse, der er opstået med tiden. Kartoflen blev opfundet i 1953 af en svensk kokkeelev på restaurant Hasselbacken, deraf navnet.

De fine skiveskårne kartofler bliver dejligt sprøde, når de pensles med olie, drysses med salt og bages i ovnen. Kartoflen klinger lidt 80'er-agtigt herhjemme, men du kan sagtens sætte den på menuen i dag, for den smager herligt som tilbehør til både farsbrød, helstegt kylling og en god bøf.

Tricks til skiverne

I ospkriften her skæres der en smule af kartoflen, så den ligger stabilt på skærebrættet, når den skal skæres næsten igennem. Det kan være lidt tricky at lave skiverne, uden at skære helt igennem, og ofte ryger der en lille bid af kartoflen. Et godt tip er at placere en grydeske på hver side af kartoflen, så du ikke kan skære dybere riller end dem. 

Pep smagen op

De ovnbagte hassekback kartofler laves her med olie og salt. Du kan sagtens bruge smør i stedet for olie, hvis du ønsker det. Du kan også undlade krydderurterne eller bruge, hvad du lige har. Desuden er tynde skiver hvidløg lækkert at komme imellem rillerne. Skal det være lidt frækt, kan du også placere et par skiver ost i rillerne. Mums!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar