Hasselback-kartofler

Hasselback-kartofler, og ikke hasselbagte kartofler, er når kartofler skæres i skiver uden at skære helt igennem. Kartoflen pensles med olie og drysses med salt, så de bliver sprøde og lækre!

Hasselback-kartofler
0-30 min.

(7)

November 2, 2021 af Emma MartinyFoto: Shutterstock

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du hasselback kartofler

Mange forveksler hasselback kartofler med hasselbagte kartofler, men det er en sproglig misforståelse, der er opstået med tiden. Kartoflen blev opfundet i 1953 af en svensk kokkeelev på restaurant Hasselbacken, deraf navnet.

De fine skiveskårne kartofler bliver dejligt sprøde, når de pensles med olie, drysses med salt og bages i ovnen. Kartoflen klinger lidt 80'er-agtigt herhjemme, men du kan sagtens sætte den på menuen i dag, for den smager herligt som tilbehør til både farsbrød, helstegt kylling og en god bøf.

Tricks til skiverne

I ospkriften her skæres der en smule af kartoflen, så den ligger stabilt på skærebrættet, når den skal skæres næsten igennem. Det kan være lidt tricky at lave skiverne, uden at skære helt igennem, og ofte ryger der en lille bid af kartoflen. Et godt tip er at placere en grydeske på hver side af kartoflen, så du ikke kan skære dybere riller end dem. 

Pep smagen op

De ovnbagte hassekback kartofler laves her med olie og salt. Du kan sagtens bruge smør i stedet for olie, hvis du ønsker det. Du kan også undlade krydderurterne eller bruge, hvad du lige har. Desuden er tynde skiver hvidløg lækkert at komme imellem rillerne. Skal det være lidt frækt, kan du også placere et par skiver ost i rillerne. Mums!

Måske du også kan li'