Brunede kartofler med timian
26. februar 2021
af
Thomas Alcayaga.
Foto: Columbus Leth
De smager næsten, som de plejer, men den friske timian giver alligevel kartoflerne lidt kant.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl eller skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de netop er møre. Hæld vandet fra, og læg kartoflerne i en skål med isvand. Pil dem, når de er kølet helt af.
Varm sukker og vand op i en dyb pande, til vandet er fordampet, og sukkeret er blevet til mørk karamel. Det må ikke ryge.
Skru ned for varmen, og tilsæt smør. Lad det smelte, mens du bevæger panden rundt, så karamellen samles.
Tilsæt kartofler og timiankviste, og lad det småboble i karamellen i ca. 15 minutter. Skru helt ned på laveste temperatur, og lad kartoflerne trække i yderligere 15 minutter.
Drys kartoflerne med flagesalt. Anret dem i en skål, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk