Kartofler i ovn
Skal der en nemt tilbehør til aftensmaden, eller mangler du bare inspiration til nyt tilbehør til grillmaden? Så er disse kartofler i ovn lige sagen!

0-30 min.
(1)
4. juli 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Kartofler i ovn
- små kartofler
- 1 kg
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
Forslag til dip
- usprøjtet citroner
- ½
- rygeost
- 100 g
- cremefraiche 18 %
- 150 g
- sukker
- 1 tsk.
- salt og peber
- purløg
- 1 potter
Sådan gør du
Kartofler i ovn
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Læg dem i en skål med koldt vand, og lad dem trække i 15 minutter.
Sigt vandet fra, og tør kartoflerne. Vend dem med olie, og krydr med salt i en skål. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
Forslag til dip
Riv citronskallen fint, og pres saften. Pisk rygeost, cremefraiche, sukker, citronskal og citronsaft sammen til en glat creme, og smag til med salt og peber.
Klip purløget fint, og rør det meste i cremen. Anret cremen i en skål, drys med resten af purløget, og servér til kartoflerne.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner