Kartofler i ovn

Skal der en nemt tilbehør til aftensmaden, eller mangler du bare inspiration til nyt tilbehør til grillmaden? Så er disse kartofler i ovn lige sagen!

Kartofler i ovn
0-30 min.

(1)

4. juli 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Kartofler i ovn

små kartofler
1 kg
olivenolie
2 spsk.
salt

Forslag til dip

usprøjtet citroner
½
rygeost
100 g
cremefraiche 18 %
150 g
sukker
1 tsk.
salt og peber
purløg
1 potter

Sådan gør du

Kartofler i ovn

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Læg dem i en skål med koldt vand, og lad dem trække i 15 minutter.
Sigt vandet fra, og tør kartoflerne. Vend dem med olie, og krydr med salt i en skål. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.

Forslag til dip

Riv citronskallen fint, og pres saften. Pisk rygeost, cremefraiche, sukker, citronskal og citronsaft sammen til en glat creme, og smag til med salt og peber.
Klip purløget fint, og rør det meste i cremen. Anret cremen i en skål, drys med resten af purløget, og servér til kartoflerne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'